Tuesday, 24 January 2012

Strap Niqab


Item : Strap Niqab
Warna : mengikut pilihan sendiri
Material : Chiffon Gred A / Chiffon Japan
(harga berbeza)



Design : Niqab yang berlainan dari biasa
(hanya di lekatkan sahaja pada bahagian pengikat belakang, tidak perlu
bersusah2 untuk mengikatnya ketika hendak cepat)

...:::* Best Price : RM33 (chiffon japan) *:::...



-Pandangan dr belakang menyeluruh-
(memudahkan lagi niqabis ketika pakai, hanya di lekatkan sahaja)


Measurement : 14in x 16in
(labuh menutupi bawah dada / ingin ukuran sendiri)



-Item : Strap Niqab (strap belakang)-
(pandangan dekat pelekat yang dijahit pada bahagian belakang niqab)

...:::* Best Price : RM25 (chiffon gred A) *:::...


Saturday, 21 January 2012

Inner Neck (labuh)


Item : Inner Neck (labuh)
Warna : terdapat pelbagai warna (mengikut stok yang ada)



Material : Lycra Korean @ Lycra Soft Cotton
Saiz : terdapat 3 jenis size (S - L)
(ukuran dari bawah dagu)




-Boleh di tempah dengan tambahan dagu mahupun tidak-

...:::* Best Price : Inner Neck (berdagu) *:::...

S - 8in (RM17)
M - 10in (RM27)
L - 12in (RM37)



...:::* Best Price (plain - tanpa dagu) *:::...

S - 8in (RM12)
M - 10in (RM22)
L - 12in (RM32)



Friday, 20 January 2012

Inner Neck



Item : Anak tudung / Inner neck
Material : Soft cotton
Warna : Ungu tua



Warna : pink
Size : Ukuran lebih panjang dari biasa
Material yang sangat lembut dan sejuk di pakai 
(jika ada yang mahu lycra cotton, kami ada menyediakannya juga)



Warna : pelbagai jenis warna
~ Pilihan warna mengikut pada pilihan anda & stok sedia ada ~

...:::* Best Price : RM6 *:::...
(pembelian borong >10pcs : RM4.00)




Item : Diamond inner (design)
Material : Soft cotton
Warna : Hijau



Warna : Putih krem
Terdapat design pada atas kepala berserta kilauan diamond



Warna : Terdapat pelbagai pilihan warna untuk anda
(tertakluk pada stok yang ada)

...:::* Best Price : RM13 *:::..
(pembelian borong >10pcs : RM10)


Thursday, 19 January 2012

KhairunNisa' Wedding Dress


Tempahan : Wedding dress (set bersama veil, hijab & furdah)
Waktu : tempahan tiada waktu terhad KECUALI tempahan dibuat
3-5 bulan sebelum tarikh berlangsungnya majlis



Item : Jubah princess cutting
Warna : off white

...:::* Best Price : RM1200 (jubah seperti gambar) *:::...
(atau mengikut bajet anda)



Item : Hujung lengan pada baju grip
Design : (grip) dijahit bersama sulaman lance & diamond
(bahu) berkedut pada bahagian atas bahu 



-Sulaman bunga lace pada bahagian lengan (grip)-
Nampak kemas dan sangat profesional



-Jubah di reka like princess cutting (A shape)-
Design : Sulaman bunga pada bahagian depan & bawah jubah



-Rekaan bawah jubah yang di kelilingi dengan sulaman bunga lace-
(sulaman berwarna pelangi, bagi menampakkan warnanya)


...:::* Best Price : RM300 - RM1200*:::...
(boleh di tempah mengikut bajet anda sendiri)


Material : Japanese Silk Satin, lace, diamond
Size/ukuran : dibuat mengikut ukuran yang diberikan kepada kami
(bahu, lilit dada, panjang tangan, lilit pinggang & labuh)



~~~~~~ TEMPAHAN BERSAMA SET DI BAWAH ~~~~~~
(veil, hijab & half niqab)




Item : Hijab size M (with awning)
(boleh di tempah dengan size sendiri dari size S - XXXL)

...:::* Best Price (mengikut size) *:::...



Warna : off white 
(boleh di tempah mengikut warna tema anda)

Item : Half niqab / Furdah bergetah (boleh juga ditempah dengan bertali)
Material : Silk chiffon, diamond & sulaman bunga lace 

...:::* Best Price : RM60 (furdah sahaja) *:::...
(atau mengikut bajet anda)



Item : Veil
Material : Soft chiffon silk
Design : veil di jahit berkedut hujung kepala bersama crown 
(di jahit dengan sulaman bunga lace, tepinya berc0rak bunga lace b'diamond)




Item : Jubah + veil (yang telah siap dijahit sepenuhnya)
~ Gambaran pada pandangan belakang ~


...:::* Best Price : RM1650 (jubah + veil sahaja) *:::...
(atau mengikut bajet yang ditentukan)


~ Boleh di tempah jubah sahaja, veil sahaja, hijab sahaja, half niqab sahaja ~
(harga berbeza dari yang atas / mengikut bajet anda)



~~~~~ GAMBARAN WEDDING DRESS (SET) ~~~~~




Model : Puan KhairunNisa'
~ Pengantin bergaya dengan busananya (tempahan set) ~


...:::* Best Price : RM1800 *:::...
(tempahan busana muslimah set dari atas sampai bawah)



~ Jubah, hijab, veil & half niqab (furdah) di tempah set ~
(indah berseri si pengantin dengan busananya serta menepati syariat
menutup aurat, dan di serikan lagi dengan warna pilihannya yang putih berkilau)



~ Puan KhairunNisa' bersama suami tercinta di Majlis penuh bahagia ~
(sepasang mempelai indah bergaya bersama busana 
yang bertemakan putih berseri)


Wednesday, 18 January 2012

Tudung 3 Layer



Item : Hijab 3 layer (tudung labuh bidang besar) 
Rekaan : Terdapat 3 lapis / tingkat


Material : Soft korean
(kain yang selesa, sejuk, lembut dan tidak terlalu berat)



Colour : Black & Brown
Measurement : 38in (depan) x 48in (belakang)


...:::* Best Price : RM95 *:::...
(boleh ditempah 1 layer @ 2 layer - harga berbeza)


Tuesday, 17 January 2012

Wedding Niqab


Tempahan di buka setiap masa (sebelum tarikh berlansung Majlis)
Warna : mengikut kehendak dan tema anda

Item : Wedding niqab 
Warna : Putih susu / off white



Wedding niqab : di jahit simple, nampak cantik dan menarik
(boleh request untuk tambahan diamond dll)

Material : Chiffon silk & lace
(terdapat sulaman bunga lace dan diamonds pada depan niqab)



-Pandangan dekat sulaman bunga lace dijahit pada bahagian depan (bawah)
bersama taburan diamond-



-Helaian belakang wedding niqab-
(ukuran labuh dan beralun indah bila digayakan)



-Helaian belakang niqab dijahit seperti veil-
(terdapat sulaman bunga lace dan taburan diamond)



Wedding niqab : pandangan dari atas 
(di kelilingi dengan sulaman bunga lace dan taburan diamond yang berkilau)



~~~~ GAMBARAN (PEMAKAIAN) WEDDING NIQAB ~~~~




-Di pakai pada hari akad nikah berlangsung : wedding niqab-
Helaian belakang di bawa ke bahagian tepi (samada kiri mahupun kanan)
agar nampak lebih menarik digayakannya



-Menanti saat di ijab-kabulkan-
(indah bergaya set wedding niqab yang ditempah simple, nice but elegant)



~Selepas selesai di ijab-kabul (sesi bergambar)~

-Tidak perlu bersusah mencari veil, helaian belakang niqab dibuat seakan veil
(hiasan bunga lace dan diamond yang di jahit kemas)-


...:::* Best Price : RM200 (wedding niqab) *:::...
(boleh ditempah mengikut bajet)


Item : Wedding niqab + Shayla (tempahan)
Jubah (ready stok item)

(sekiranya terdapat contoh/sample sendiri, boleh sertakan pada kami melalui 
gambar/barang untuk dibuat mengikut citarasa anda)


Monday, 16 January 2012

Niqab Butterfly (Chiffon Gred A)


Niqab Butterfly @ 2 layer Niqab (labuh belakang)



Pandangan depan Niqab Butterfly di bawa layer belakang ke atas kepala 
(mengikut citarasa dan keselesaan sendiri)



Pandangan bahagian layer belakang di bawa ke hadapan 
(seperti di atas pandangan depan)


Best Price : RM45 (plain)
Material : Chiffon Gred A @ Soft Chiffon
Measurement : 15in x 17in (depan) & 43in x 46in (belakang)


~~~~~~~~ REQUEST FOR DIAMOND ~~~~~~~~


Diamond akan di susun pada bahagian depan atau layer belakang
(Mengikut kehendak dan citaras sendiri)

Best Price : RM10 (front) - Untuk diamond sahaja


~Sekadar contoh hiasan diamond (front)~


Diamond pada layer belakang
Best Price : RM15 - RM30 (back : diamond swarovski) 
Mengikut kesaratan susunan / kehendak susunan pada layer belakang 
samada pada keliling layer @ pada bahagian tengah layer


How To Eat Niqabis Style


Pelbagai persoalan dan komen yang diajukan kepada saya 
samada secara bersemuka /dilaman sosial terkini 
(FB, Skype, Twitter, YM, dll) 

Antara soalan yang diajukan :-

1) Mcm mana makan masa firstime berniqab?

2) Klu kakak makn berniqab tak kotor ke niqabnya?

3) Mcm mana makan time hadiri majlis2 terbuka seperti kenduri, 
open house, musim raya bersama kawan atau sanak saudara?

4) Macm mana kakak makan di khalayak ramai, if memang xda tempat nak 
bersembunyi @ tempat tersorok atau tertutup sikit?

5) Klu berniqab sambil makan, means kita tak buka niqab time makan, 
tak rasa rimas ke, atau tak tumpah ke makan yang kita makan?

6) Kenyang ke bila makan pakai niqab, kiranya selak je, 
puas ke makan macam tu? msuk ke semua makanan dlm mulut bila di suap?

7) Macam mana kakak makan makanan yang berkuah? 
atau yang kena guna pisau untuk memotong makan, tak rasa kekok ke?



~~~~~~ JAWAPANNYA AKAN TERJAWAB, IKUTI SETERUSNYA ~~~~~~ 
(Indahnya islam, ianya mudah dan tidak pernah menyusahkan setiap hambaNya 
untuk melakukan rutin harian (ibadah) walaupun dengan berniqab)


Contoh 1 :-


~~* Contoh : cara menjamu selera dengan menggunakan tangan *~~
(a.k.a : secara profesional mengikut sunnah S.A.W)


1) Mula-mula : ambil makanan dengan menggunakan tangan kanan 
eg : makanan ringan, nasi, keropok, cekodok ke, dll.. 

2) Kemudian : tundukkan sedikit kedudukan wajah anda ke bahagian makanan
(sambil tangan kiri menyelak helaian tepi sebelah kanan niqab/furdah
bagi membolehkan makanan masuk mengikut keselesaan anda)

3) Selepas itu : halakan tangan kanan yang berisi makanan di bawah 
helaian niqab yang diselak, halakan ke dalam mulut 
(sunnah menggunakan tangan kanan)

4) Akhirnya : makan seperti biasa, dan teruskan untuk suapan 
kedua dan hingga akhirnya (sama juga yang lain makan kan.. ^_^ )



Contoh 2 :-


~~* Contoh : menjamu selera dengan menggunakan set sudu, garpu, pisau *~~
(a.k.a : menggunakan bahan logam atau sewaktu dengannya)


1) Mula-mula : ambil makanan seperti biasa
(dengan menggunakan sudu, garpu atau sebagainya - tangan kanan)

Sekiranya menggunakan set pisau garpu, lakukan seperti biasa cara 
pemotongan, serta alihkan garpu ke tangan kanan dan makan seperti biasa

Sekiranya makanan itu berkuah/air (sup, tomyam, mee kari, dll)
Cedok (huhuhu~ betul ke ayatnya nie) dahulu kuah bersama makanan tersebut, 
pastikan tidak terlalu penuh kuah pada sudu supaya 
tidak tertumpah tika suapan ke mulut


2) Kemudian : selakkan sedikit (bukaan mengikut keselesaan anda) 
helaian niqab/furdah sebelah kanan dengan 
menggunakan tangan kiri 

3) Selepas itu : halakan sudu atau garpu yang berisi makanan ke 
helaian yang di selak supaya dapat menjamu selera dengan nikmatnya 
(halakan pada mulut dan makan seperti biasa)

4) Akhirnya : hamdulillah.. kenyang seperti orang lain juga makan kan.. ^_^
Semuanya mudah dan tiada yang menyusahkan dalam sunnahnya


~~~ Sekian ~~~


Special Item : kami menyediakan kemudahan untuk para niqabis 
menjamu selera dengan menggunakan niqab (eating niqab)


Sunday, 15 January 2012

MuniFah Wedding Dress


Tempahan wedding dress (secara set atau berasing)
(tempahan mengikut bajet yang disediakan & di buat 3/4 bulan 
sebelum tarikh berlangsung)


Model : Puan MuniFah
Tempahan : Wedding Dress, Shayla & Niqab (veil)
Warna tema : Hijau pucuk pisang (request from customer)



Jubah yang di jahit mengikut kehendak pelanggan (custom made)
Meterial : Soft Chiffon Silk & Lace
Diamond + Sulaman lace



Design : di reka mengikut contoh yang diberikan oleh pelanggan sendiri
(like butterfly princess cutting)



Design : Leher berbentuk 'V' dan hiasan penuh pada pergelangan tangan
Serta di bahagian depan baju hingga ke bawah


Size : Ukuran mengikut apa yang di berikan 
(bahu, lilit dada, lilit punggung, labuh tangan & labuh baju)



~~~~~ DI TEMPAH SEKALI : SET WEDDING NIQAB + SHAYLA ~~~~~




Item : Wedding Niqab 
Material : Soft Chiffon Silk & Lace

Design : 2 layer niqab - helaian depan dan belakang 
(sulaman bunga lace di jahit pada bawah niqab)



Item : 2 layer niqab (helaian belakang)
Design : Helaian belakang di jadikan sekali veil untuk wedding
(sulaman bunga lace dan taburan diamonds)

Warna : Hijau pucuk pisang 
(boleh di tempah mengikut warna tema anda)



~~~~~~ GAMBARAN : WEDDING DRESS ~~~~~~
(si pemakain di hari majlis perkahwinannya)




Model : Puan MuniFah bersama suami
Di tempah bersama : Shayla (hijau pucuk pisang)



Contoh pemakaian Shayla yang di tempah set bersama Niqab & Dress
(Shayla tiada dalam gambar di atas)


...:::* Best Price : RM1080 *:::...
(boleh tentukan bajet anda)


Shayla yang dipakai bersama Wedding Dress + Niqab
Warna : Hijau pucuk pisang (tempahan set)
Measurement (shayla) : 30in x 80in 


~~* Custom made : 80% of this wedding sewn by hand *~~
(tempahan mengikut warna, bajet & kehendak pelanggan)


Monday, 9 January 2012

Eating Niqab


Item : eating niqab / niqab bergetah
Fungsi : senang dan memudahkan lagi niqabis untuk menjamu selera

Material : terdapat 2 jenis material kain yang berbeza
(pilihan mengikut citarasa anda)



Material : Chiffon Gred A / Soft Chiffon
Measurement : 14in x 16in 

..::* Best Price : RM29 *::..



Material : Chiffon Japan / Arab
Measurement : 14in x 17in

..::* Best Price : RM32 *::..


~~~~~~ GAMBARAN BERSIH EATING NIQAB ~~~~~~




-Kedudukan getah pada kanan dan kiri niqab-
(di jahit pada bahagian dalam)



-Siap di jahit!! lihat untuk seterusnya : cara pemakainannya-



~~~~~~ GAMBARAN PEMAKAIAN EATING NIQAB ~~~~~~




-Pandangan hadapan-



-Pandangan sisi tepi-



-Kedudukan getah tidak kelihatan ketika dipakai-

-Gambaran sisi belakang di ikat seperti biasa 1 layer niqab-



-Pandangan niqab ketika di tarik ke bawah-

(di sisi kanan kiri terdapat getah yang di jahit kedap & tersangkut rapi,
memudahkan si pemakai ketika menjamu selera dengan menikmati juadah)