Thursday, 19 January 2012

KhairunNisa' Wedding Dress


Tempahan : Wedding dress (set bersama veil, hijab & furdah)
Waktu : tempahan tiada waktu terhad KECUALI tempahan dibuat
3-5 bulan sebelum tarikh berlangsungnya majlis



Item : Jubah princess cutting
Warna : off white

...:::* Best Price : RM1200 (jubah seperti gambar) *:::...
(atau mengikut bajet anda)



Item : Hujung lengan pada baju grip
Design : (grip) dijahit bersama sulaman lance & diamond
(bahu) berkedut pada bahagian atas bahu 



-Sulaman bunga lace pada bahagian lengan (grip)-
Nampak kemas dan sangat profesional



-Jubah di reka like princess cutting (A shape)-
Design : Sulaman bunga pada bahagian depan & bawah jubah



-Rekaan bawah jubah yang di kelilingi dengan sulaman bunga lace-
(sulaman berwarna pelangi, bagi menampakkan warnanya)


...:::* Best Price : RM300 - RM1200*:::...
(boleh di tempah mengikut bajet anda sendiri)


Material : Japanese Silk Satin, lace, diamond
Size/ukuran : dibuat mengikut ukuran yang diberikan kepada kami
(bahu, lilit dada, panjang tangan, lilit pinggang & labuh)



~~~~~~ TEMPAHAN BERSAMA SET DI BAWAH ~~~~~~
(veil, hijab & half niqab)




Item : Hijab size M (with awning)
(boleh di tempah dengan size sendiri dari size S - XXXL)

...:::* Best Price (mengikut size) *:::...



Warna : off white 
(boleh di tempah mengikut warna tema anda)

Item : Half niqab / Furdah bergetah (boleh juga ditempah dengan bertali)
Material : Silk chiffon, diamond & sulaman bunga lace 

...:::* Best Price : RM60 (furdah sahaja) *:::...
(atau mengikut bajet anda)



Item : Veil
Material : Soft chiffon silk
Design : veil di jahit berkedut hujung kepala bersama crown 
(di jahit dengan sulaman bunga lace, tepinya berc0rak bunga lace b'diamond)




Item : Jubah + veil (yang telah siap dijahit sepenuhnya)
~ Gambaran pada pandangan belakang ~


...:::* Best Price : RM1650 (jubah + veil sahaja) *:::...
(atau mengikut bajet yang ditentukan)


~ Boleh di tempah jubah sahaja, veil sahaja, hijab sahaja, half niqab sahaja ~
(harga berbeza dari yang atas / mengikut bajet anda)



~~~~~ GAMBARAN WEDDING DRESS (SET) ~~~~~




Model : Puan KhairunNisa'
~ Pengantin bergaya dengan busananya (tempahan set) ~


...:::* Best Price : RM1800 *:::...
(tempahan busana muslimah set dari atas sampai bawah)



~ Jubah, hijab, veil & half niqab (furdah) di tempah set ~
(indah berseri si pengantin dengan busananya serta menepati syariat
menutup aurat, dan di serikan lagi dengan warna pilihannya yang putih berkilau)



~ Puan KhairunNisa' bersama suami tercinta di Majlis penuh bahagia ~
(sepasang mempelai indah bergaya bersama busana 
yang bertemakan putih berseri)


53 comments:

  1. kak,sy nk patern princess cut ni tp simple je,cuma tmbh sedikit manik or sulaman pd dada n pergelangan tgn..sy nk kain chiffon or satin yg xjarang n xperlukan lining..kalo bajet sy bwh rm 200 dpt x kak?

    ReplyDelete
  2. Tak dapat Dik bajet RM200 je.. paling < RM400 Dik.. @ adik bagi bajet dan design.. yang bahagian mana2 nak letak, kakak ikut pada bajet Miza..

    ReplyDelete
    Replies
    1. menurut kak iza kain jns apa yg sesuai?

      Delete
  3. Maksud Miza? Miza nak buat bajet berapa? design macam mana...

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpela kak iza..sy xjd nk wt bju..thanks.. =)

      Delete
  4. Replies
    1. Wa'salam. Ya.. boleh. Tentukan size berapa? @ boleh terus refer pada link tudung syiria...

      Delete
  5. kak,lau tudung & veil sahaja bp?nk size L or XL..kak bg rte hrga 2 size ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Untuk tudung Puteri boleh refer bahagian tudung syiria harganya.. cari : tudung syiria berawning, dekat situ ada harganya...

      Dan yang veil kakak buat ikut bajet adik, design adik nak macam mana pun boleh, tp sediakan bajet TIDAK kurang RM180 dan ke atas.. boleh contact kakak terus (013-2156974 Kak Iza)..

      Delete
  6. Assalamualaikum akak.. klu tempah hijab awning + niqab + veil tu brp? (mcm yg patung tu pakai tu)

    ReplyDelete
  7. opppsss, mcm yg tersarung kat kepala patung tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wa'asalam Nur.. Kalau tempahan untuk hijab, veil dan half niqab macam gambar di atas.. Kami ikut bajet adik TIDAK kurang RM300 atau lebih untuk 3 item ini (veil, tudung, dan half niqab) : boleh contact kakak terus (013-2156974 Kak Iza)

      Delete
  8. cantiknya...xde ke utk sewa je kak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih...:)

      Untuk sewa jarang ambil, sebab kebanyakkannya beli terus sendiri.. Kalau nak sewa kena awal, bagi ukurannya untuk di alter ikut ukuran adik - terus contact kakak yer (013-2156974)

      Delete
    2. yeke? ^^
      insyaAllah nnti bleh la contact..sbb lbh krg stahun lg..excited plak nk survey awl2..hehe..

      Delete
    3. InsyaAllah.. tapi tak banyak yang sewa, sebab cst0mer terus beli. Kami buat ikut bajet adik for wedding.. 0k, boleh je terus contact & survey dulu... :)

      Delete
  9. Assalamualaikum. Saya berminat. Kalau warna lain boleh ke? Macam warna hijau turqoise? Tak pakai purdah. Boleh dapat dalam 300 x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wa'salam Dik..

      Kalau warna lain boleh, tentukan warna adik.. Tak pakai Furdah pun boleh tempah.. Maaf, tak dapat kalau RM300, paling kuran RM400 dan ke atas yang simple. Adik tentukan bajet yer ~

      Delete
  10. Salam durrahtcollection, jubah ni ade x pakaian sepadan utk pasangan lelaki? boleh ke nak tempah for both pengantin? ... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wa'salam Me..

      Ada.. Boleh d'tempah samada nak sekali utk L ataupun tak, semuanya cust0m made (bila d'tempah baru kami buat) insyaAllah.. Boleh terus contact kami (013-2156974)

      Delete
  11. salam kak..klau 1set best price rm brp ye??klau blh nk tempah jubah,purdah.veil..pm di fb sy sinar cahaya (Nuraini)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wa'salam Honey Anne..

      Kami but ikut bajet adik berapa, min. untuk 3 item nie best price around RM600 dan ke atas..

      Boleh terus contact kakak : 013-2156974

      Delete
    2. akk...nak tnye..bju ni sewa la ekh...1 design je???

      Delete
    3. Ya.. tanyalah, :)

      Kebanyakkan baju kami tak ambil sewa, sebab mereka [cust0mer] memang akan beli terus untuk simpana sendiri.. Better beli terus dengan badget sendiri..

      Boleh terus c0ntact kakak yer.. TQ

      Delete
  12. Assalamualaikum puan,nk tanya kalau tempah kain apa semua puan sediakan ke camner? saya berminat dengan design irna la perle.. pn bole buat x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wa'salam Honey Lalala..

      Semuanya kami sediakan, kiranya Honey akan dapat tempahan siap dan tinggal pakai je.. Boleh berikan kami contoh, atau gambarnya?

      SMS terus untuk tempahan.. TQ ;)

      Delete
  13. Assalamualaikum puan...
    Saya nak tanya if saya nk buat baju mcm ni budget dalam rm 500 -600 leh ke?

    *laili*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wa'salam Laili..

      Untuk wedding dress design KhairunNisa nie paling rendah RM700 dan ke atas, sebab lace banyak di jahit pada baju.. Dan memang kami jahit sendiri, bukan guna mesin..

      Delete
  14. Assalamualaikum kak, saya ada jubah untuk majlis perkahwinan, cuma sy nk alter pd bahagian lengan utk jadi mcm pattern lengan baju pengantin pn. khairunnisa tu boleh ke? saya nk tempah tudung dan veil jugak. mungkin sy boleh jumpa akak utk bincang? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wa'salam Sharifah Umamah..

      Maaf, untuk alter lengan macam tu kami tak ambil, Sharifah boleh hantar ke kedai baju yang berdekatan untuk buat jenis di atas [grip 9in dari lengan ke atas]

      InsyaAllah tudung & veil boleh, berikan kami budget, warnna dan design. InsyaAllah boleh..

      Delete
  15. Assalamualaikum. Kak, saya menetap d Segamat. Boleh x utk buat Tempahan jubah n veil ? If boleh, boleh bg saya email address puan? Insyaallah, mjlis saya bulan august.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wa'salam Aini...

      Ya boleh buat tempahan mengikut budget, warna dan design yang Aini mahukan, insyaAllah..

      Ini email : durraht_collection@ymail.com [lepas email ke kami, minta inform yer untuk kami check].. TQ

      Delete
    2. Insyaallah, saya telah email kn pd email akak ye. Syukran

      Delete
  16. Salam'laik kak tumpang tanya if nak tempah jubah sahaja sulaman bunga lace kat kaki jubah mcam ukhti khairunnisa berapa ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wa'salam Hidayah...

      Berapa Budget Hidayah? Kami buat ikut budget.. Min. RM750 dan ke atas ..

      Delete
  17. Bismillah
    Puan, saya Rara ada sms dan email Puan....
    semoge Puan Sayyidatul E'zzah berkenan balas... model ini elok... saya minat....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya Rawiraswita. Kami ada terima. Nanti kami reply di email yer. Date sebenar bila? Kami nk close order dah..

      Delete
  18. Assalamu'alaikum akak
    saya nak tahu berapa bajet yang pling rendah untuk buat wedding dress yang pling simple tanpa lace/diamond/sulaman?
    dress yang kosong je...cuma mengikut design saya sendiri...saya dh sms dan email akak..tapi xterima maklum balas..
    terima kasih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wa'salam..
      Siapa ya namanya? Email tiada akak terima..

      Budget wedding dress you tentukn, paling kurang RM400.. Lihat pd design

      Delete
  19. Assalamualaikum. Puan, boleh saya tahu di manakah durraht collection, maksud sy address nya. Bagaimana saya boleh buat tempahan baju pengantin utk bakal menantu saya, tapi bukan masa terdekat ni. saya, linda dari singapura. Email sy :ahmadfaiz1992@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wa'salam.. Kami di Selangor, Malaysia. Boleh terus SMS @ Wassap kami untuk tempahan 013-2156974

      Delete
  20. asaalamualaikum.bleh sy tahu, akak ni tgl di mana?kalau pakaian pengantin siap dgn niqab dgn harga around rm500 dapat x?harap dapat reply di email sy fatimah2704@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wa'salam. Selangor.. Baju & niqab sahaja dengan budget RM500, betul? Boleh dengan simple design.. Boleh terus contact kakak 013-2156974

      Delete
    2. Tentukan warna, design dan budget..

      Delete
  21. kalau nak beli, dimana claim?

    ReplyDelete
  22. Assalamualaikum ukhti...
    Kalau Jubah, hijab, veil & half niqab (furdah) 1set
    Harganya berapa....bisakah kirim ke Indonesia???

    ReplyDelete
  23. assalamualaikum..masih aktif ke blog nii ?? sbb skrg ssah nak cri wedding dress yg btol islamic..ade pn yg ktat kt pnggang..ni mmg jenis labuh kan ??

    ReplyDelete
  24. saye nak tmpah mcm mne ?? bleh bgtau x?? akak ni ade telegram ke ws ?? sng skit urusan design nnt..

    ReplyDelete
  25. Assalam sy nk tanya akk ada fb x n jka nk tempah n beli niqab je bolehkn

    ReplyDelete
  26. Assalam sy nk tanya akk ada fb x n jka nk tempah n beli niqab je bolehkn

    ReplyDelete